#Geng geng orang lidi kepala putih aku

Tuesday, June 26, 2012

#Tips Tips Perkara Yang Anda Boleh Lakukan Apabila Bosan Di Dalam Tren

Assalamualaikum w.b.t dan Salam Sejahtera

Tajuk entry panjang? Eh, suka hati I la (Buat gaya ala ala pondan siam sikit)
Ok2, sempena dengan hari yang indah ini, aku nak ajar korang semua aktiviti yang tek bermoral korang boleh lakukan di dalam tren bila korang bosan tahap dengar ceramah cikgu besar yang tak best.

Btw, gua baru letak iklan chup chup kat bawah tu yang ade awek2 cun tu (wahh, macam bunyi cium mulut pulak). So, korang tolong la tekan ok sebab gua nak kena bagi makan ke empat empat bini gua tu.



Tips #1: Korang buat bunyi kentut kuat kuat menggunakan mulut, lepastu pandang orang sebelah korang sambil buat muka yang menjijikkan macam tengah tengok Zul De Alexis berak(Sila Klik nama beliau untuk melihat beliau berak). ( Kalau boleh lu orang tambah la perkataan seperti "Eyuww, bau ketiak ular"). Lepastu, dah buat macam tu, korang tukar la seat. Ulangi sampai semua seat kat dalam tren penuh.



Tips #2: Ok, yang nie, korang buat buat pandang kiri kanan ( Ala ala macam tengah bawak janda orang lari pergi siam), lepas tu, korang buat buat tengah cakap dengan telefon sambil kutuk orang sebelah korang. (Contoh kalau lu tengok orang sebelah lu punya lubang hidung besar, lu cakap la ada vacuum bergerak sedang duduk kat sebelah korang.)



Tips #3: Yang nie pun best jugak. Macam nie, korang bangun dari seat korang, lepastu nyanyi lagu Kosmopuin KK kuat -kuat sambil senyum macam perogol dan joget joget. Agak agak dah ada orang tegur korang, korang cakap macam nie, " Eh, saya ingat saya dalam iklan Kosmopuin KK".



Tips #4: Ok, yang nie pulak memerlukan daya ketahanan yang tinggi tahap Super Saiya ke seratuslapanbelaspointduakalipatbelaspuluhratus. Cara dia macam nie, masa tren berhenti, korang bangun dari seat, lepastu langgar dinding tren kuat2, then duduk balik dan buat muka macam tak ada apa apa benda yang berlaku. (Konon konon momentum la)



Tips #5: Selalunya kar dalam tren mesti ada pemegang ala ala monyet punya alat senamrobik kat zoo tu kan. Apa kata korang memanfaatkan alat tersebut. Korang gayut la dari kepala tren sampai ekor tren. Bila ada orang tegur, korang cakap la " Sekarang saya tengah dalam perjalanan ke Olimpik".



Tips #6: Yang nie pulak, korang memerlukan sebiji lampu suluh. ( Kalau takda, lu orang pinjam kat konductor tren). Korang round satu tren pastu korang cakap la kat passenger yang korang nie pelajar perubatan dan korang nak lakukan pemeriksaan dekat telinga diorang. Check la semua telinga semua penumpang ok?.

Tips #7: Yang nie pulak memerlukan stamina yang tinggi. Korang lari dari hujung tren ku hujung tren ulang ulang alik sambil buat muka konon konon korang tengah lari dari letupan bom. (Nak lagi dramtic lagi, korang jerit la, "Bom Bom, Kuih Bom dan Bom Bom Pow!!")

Ok, aku tau entry aku pendek kali nie. Malas ah nak tulis panjang, korang bukan nak baca pun..kah3.
Sekian, gua nak chow dulu.
Jangan lupa tekan chup chup gua :) (Sambil buat muka cute ala ala semut tercekik durian)

Assalamualaikum w.b.t dan Chowlubebeh!!

p/s: Gua tengah menghidapi penyakit kentut berbau Kit Kat.

46 orang dah kentut dekat sini:

  1. lawak entry nie.. tapi tak rasan akan ada yang buat melainkan SM..

    ReplyDelete
  2. hoihh hoihh..wa dah balik kedah baru lu nak kasi tips ni..xsempat wa nak praktikkan yg last tu..kah kahakk kahhak..semput weh!

    ReplyDelete
    Replies
    1. kah kah..haha.. lu balik..err.. lu dok mne tah.. haha lu buat la

      Delete
  3. yg buat senamrobik tu gua nak terai lepas ni



    bdw bmw omg, awat hg punya kerusi train mcm kerusi bangku sekolah agama aku. wakakaka

    ReplyDelete
  4. babuntut lah mk syahir dgn wanita diatas.


    gua nak jadi pengkomen pertama. mk syahir bajet pantas. noarromm

    wanita tu pula igt beliau wanita pertama negara. waderpakk

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahh..lu lambat sangat..bajet g smayang magrib kat mesjid la?ehhh..magrib?bile agaknya lu rasa si sanada nih buat entry ni ye?kah3

      Delete
    2. @ Shawn Razaleighhaha... gua rasa perempuan pertama diatas tu, bila nampak komen nie, beliau terus tukar jantina

      @Mk Syahir..gua bawak laptop p masjid.. hehehe

      Delete
  5. aku suka tgk org lidi..ahks...

    ReplyDelete
  6. gilaaaaa laaa punya orang
    confirm gua xnak naik tren dengan lu . kahkahkah

    *auww malu komenn

    ReplyDelete
  7. hahaha..suke teknik momentum tuh!! :P

    ReplyDelete
  8. hahaha.. banyak rupanya yg boleh kite wat dlm train..

    ReplyDelete
  9. Ciss..kalo jumpe org mcm ni dlm tren,sah2 anak murid kepale lidi ni ha..bagi penampo seliang dua tengok jadi tak ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. uitt.. apo gua pulak kena lempang..huhuhuhu :D

      Delete
  10. hehe..mmg lwk..bikin org sekililing cuak jer =)

    ReplyDelete
  11. yang buat buat terhantuk tuu memang style tak dak penyakit cari penyakit . haha .
    buang masa nie , mun tak pernah naik tren lagi . huhu . saya orang susah XD

    www.munviolettaxious.com

    ReplyDelete
  12. Kalau buu bosan dalam tren , senang ja haaa . Buu buat2 ja gila dalam tu , t mesti ada orang report yang ada orang gila dalam tren , then2 cepat sikit dia berhenti ,hahah ! Hoi lidi , ada lagi ,panggil buu tau !

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha.. buu.. buu dah mmg giler ok.. x yah nak buat buat giler dah

      Delete
    2. tu dia , hampa kata kat kami ! haha , buu tak nakal okeyh dokey . buu nakal ja ! sudah jangan nak mengentot sangat !
      haa awak , cakap pasal kentut, buu ada cerita pasal kentut tau . haha , ary tu kann ada guruh kat tempat buu , kuat gila bro, lepas tu ann , buu duduk rapat dengan tok buu, tiba2 tok p melepaskan angin kus2 yang derasnya sama dengan bunyi guruh , akibat dari kejadian itu , buu terkejut lantas terangkat punggung buu , *A+ BM buu , jangan nak ngata na ! :D

      Delete
  13. kah kah...macam haram! wa benci ang..hahaha






    wa nk try lah esok dlm bas...kalau ada awek cun wa cium jew terus..ok x?? hew hew

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha... wa pomot lu, pasnie ramai la nk tgok lu berak.. kahkahkah

      Delete
  14. hahaha!!kosmopuin KK tuh superb..nyanyi smbil by muka perogol senyum..erkkk..hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahaha... lagu peberet uh.. nanti nak letak lagu tu dlm blog nie.. :D

      Delete
  15. mahal gila kentut kau bau kit kat..kentut aku bau choki2..coklat murah.hahaha

    ReplyDelete
  16. hahahha..cmna la bleh ada idea nak nyanyi lagu kosmopuin KK ?huhhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan lagu tu pling top di Malaysia sekarang :D

      Delete
  17. hahaha.. sini xde train, camne nak joget2 ni?? ;)

    ReplyDelete
  18. selalu aku bosan dlm train aku kira bulu ketiak org yg tgh berdiri sbb sapa suruh dia pkai baju takde lengan.

    ReplyDelete
  19. semuanya ada di kk ~
    kusmopoin kk ~

    eh ternyanyi pulak.

    ReplyDelete
  20. hahaha..ok tips luar alam!tang cosmopoint tu teringt tetibe iklan yer..sengal jer.truskn berkarya beb! :)

    ReplyDelete
  21. jangan tiru aksi ini di dalam train :)

    ReplyDelete
  22. eeee . sengal! kentut berbau kit kat -_-' har har har :P

    ReplyDelete
  23. fuhh.. blog anda nampak nya semakin smart... bravooo.....

    ReplyDelete
  24. haha boleh mati tersedak air liur sbb dok gelak terbahak2.

    ReplyDelete
  25. hahaha!! tips yg amat berguna. macam biasa semua entri ko lawak2 doeeee!!!! AHHAHAHA

    ReplyDelete
  26. hahahaha akan wa praktis sumenye... huhu

    ReplyDelete

#Siapa yang dah komen gua puji lu punya pusat comel :D