#Geng geng orang lidi kepala putih aku

Thursday, June 21, 2012

#Aku Toyol Dan Mission Impossible!!

Assalamualaikum dan selamat hari Khamis...

Ayam- ayam berkokok tatkala si lembu  menjatuhkan bom atom sambil menggetarkan punggung nya ala ala vibrate iPons 4S yang sedang tak berapa hangat dipasaran sekarang.
Arghh!! Kan aku cakap, aku fail bab bab intro nie.

Ok2, hari nie aku bangun lambat sikit dek kerana melayan berukband aku yang malam tadi mencecah 2mb/s ( Gua tak tahu kenapa tiba2 jadi laju, padahal dah quota)
Well, takpe- takpe, walaupun aku bangun lambat, aku still akan buat entry untuk memenuhi nafsu serakah korang untuk melihat keseksian tentera tentera lidi aku kan ( Memang orang lidi aku "bugil" kan? Kuikuikui)

Dah, jangan fikir bukan. Ok, semua orang pernah menghadapi peperiksaan kan? Tak kira lah peperiksaan JPJ ke, Repeat Paper ke ataupun suvey yang diberikan oleh Cik Nurse sekalipun di Klinik Kesihatan yang berhampiran. So, aku nak story lah pasal pengalaman aku masa sekolah dulu buat "toyol".( Alaaa, pandang pandang aku macam tu pulak, macam lah korang tak pernah buat. Puih!! la..keh keh keh.)




Ok, aku nie sorang yang jenis pemalas jugak la masa sekolah dulu. Suka study last last minute ( Konon -konon last minute nie boleh dapat "superpower" la konon.) Yang nakal nye aku nie dulu, kawan kawan aku study pun aku dok nak menyakat lagi ( Sebenarnya gua tak mau dorang study coz tak nak kasi markah dorang lagi power dari gua..kahkahkah)


So, bila agak- agak esok dah nak exam, baru la aku sibuk2 nak bukak buku. Arghh, time nie gua memang menyesal la. Satu habuk ape tak baca lagi. Kelam kelibut ribut taufan la jadinya. ( Tapi selalunya, time macam nie, bila dah give up, korang mesti cakap " Tawakal je la") Tawakal waklu! Kui3. Tawakal tu sebenarnya lepas kita dah berusaha baru boleh kita boleh berserah. ( Ayat gua yang nie macam bajet bagus kan? Hahaha)


(Kalau korang rasa toyol nie comel, sila komen :D)
So, nak dipendek kan cerita ibarat memendekkan rambut di kedai gunting rambut Sugu, ada lah tiba2 " Abang - abang! Nak saya tulun?", kata Incik Tuyul dengan penuh muka kecomelan ala ala pelakon cerita Twilight. Tinggg!! (mentol kepala gua menyala)
Akibat dari hasutan tuyul tersebut, aku pun mula la menjalankan aktiviti menuyul. ( Adik -adik jangan ikut tau)


Taktik yang selalu aku buat dan sampai sekarang tak kantoi2 lagi (Alamak, dah kantoi dah). Nie hah, korang amik nota korang, gulung2, pastu masuk dalam pen. Carik pen yang jenis boleh bukak atas dia. (Kalau korang pakai pen kilometriko klasik edition, memang tak kan dapat lah kan..hahaha)



Nie pulak strategi untuk budak2 yang memang pakai tie ( Kambing aku cakap aku kacak bila pakai tie. Macam wakil rakyat katanya.) So, nota tu, korang lipat kecik kecik, pastu masuk ke dalam tie. Agak2 tengah exam, korang buat2 la bersin pastu sapu pakai tie korang dan pada masa yang sama, korang ambil la "tuyul" korang tu.




Aku dulu, baju sekolah aku semua lengan panjang ( Gua rasa cool bila lipat lengan sampai bawah siku).
So, bila nak exam jek, cikgu semua pelik, semua yang berlengan panjang semua dah tak lipat. Pasal apa? tengok gambar kat atas nie. Masa nie lah aktiviti bertatu meningkat dengan mendadaknya. ( Member gua penah pedajal gua guna marker permenent tulis " Aku Gayboy" )
Cilake betul kau Abu.


Alamak, gambar nie mengalami masalah teknikal pulak. (Kecik) Tapi takpe lah, aku terangkan kat sini, 
( Kalau korang tak faham, nampak sangat korang tak sekolah agama..hahahaa)
Ok, yang nie aku ada nampak member perempuan aku buat taktik macam nie, Dorang selalu rekod formula2 kat mp3 dorang. Lepas tu dorang Play masa exam. (Pakai tudung, boleh lah beb!, gua pun mahu pakai tudung jugak la!)





Yang nie pun aku pernah buat. Malam- malam, pergi sekolah senyap- senyap. (Mission Imposibble betul) lepas tu tulis siap2 formula kat atas meja. Tapi kan, gua pernah kena, gua rasa gua dah tulis banyak gila kot kat meja gua, alih2 esok gua kena tukar meja.
Cinabeng sungguh
(Member gua yang dapat meja tu tersenyum senyum kura kura kat gua, demmm!!)


Alamak, gambar nie pun kecik jugak, tapi takpe, aku terangkan jugak ( Baik tak aku?)
Rata rata kan, semua budak, bila masuk exam jek, tau tau dah pandai guna bahasa insyarat ( Hebat kan??)
Hahahha, aku teringat lagi, dulu aku selalu guna taktik nie. A kat Dahi, B kat Mata , C kat Hidung dan D kat Dagu. Nombor pulak ditentukan oleh tangan. Ibu jari mewakili nombor sepuluh.
(Pernah sekali, cikgu aku tak kasi pegang2 muka masa exam, dia cakap " Siapa2 yang gatal muka tu bagitahu saya, meh saya garukan") Ciss, modus operandi kami telah terkantoi.




Ok, tapi kan, bila keluar result. Aku dapat A pun, tak rasa seronok. Kenapa? Sebab kita meniru.
Serius, meniru memang seronok, tapi kepuasan tu tak ada. Lagipun sampai bila kita nak tipu diri sendiri kan ( Cehh, entry gua kali nie ada nasihat la)
Ok, kawan2 bloggers sekalian, kalau korang ada taktik lain yang boleh dikongsi, comment la kat bawah ok. Kita share sama2, jadikan pengajaran sama2 :)
( Gua saja buat entry nie untuk bakal2 cikgu dan pensyarah sebenarnya coz nak kasi lu orang semua kantoi nanti..kahkahkah)

Alamak, entry kali nie lagi panjang, so, aku stop dulu kat sini ye.

Assalamualaikum dan chowlubebeh!
p/s: semalam ada orang review blog aku, terima kasih ye pemilik blog :)
Nie blog beliau, usya larh




46 orang dah kentut dekat sini:

  1. menyampah sey.kantoikan..hahah...sya tak pernah buat..baik tak..weee;) poyo poyo..

    ReplyDelete
  2. puihh, habes lah cikgu review blog niy. mkantoi habes kami nak buat cmtuu. hahahha . nak stpm dah ni. idea bernas yg pen tu :D :D :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..alaaa.. gudluck, tapi nie semua taktik lama tau :D

      Delete
    2. tauu :) tapi still menjadi lagi :D hahaha...

      Delete
  3. comey tuyul hijau tuh..kahkahkah..
    taktik ku, tulis atas krts kecik taruk dlm pencil box..
    tp skunk lect dh pandai, pencil box xkasi ltk ats meja tyme test..grr
    tepaksa cri modus operandi lain..huh.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe... aah.. tau tak pe... alaa, tak payah lah meniru, tak baik :P

      Delete
  4. kite tak penah buat! dulu budak depan sy slalu toleh belakang tengok jawapan sye . jahat! naseb baek anak org. klw tak dah lme meninggal budak tu -_- . haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hoi skolah kte siap tukar ketas lg...sbb tu tade taktik taktik buang masa nie..hikhokhikhok

      Delete
    2. alamak.. budak tu pun macam saya jek dulu :D

      Delete
  5. terok betol perangai meniru. haha kite nk pegang tuyul tu pon rse nk tekucil dan segala ter akn muncul.

    ReplyDelete
    Replies
    1. keh3..nie mesti tak biasa kan? alaa.. mr.Lidi dulu pun 1st time meniru pun mengigil2.. then.. alah bisa.. tegal tuyul :D

      Delete
  6. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  7. hahahahahaha. nanty time na test boleh buad cemney :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh... x leh2..awk kena guna katak, bukan tuyul ok? walaupun kedua duanya sama kaler :D

      Delete
  8. haha... kt mane-mane pon taktik na meniru tu same jer..

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..eh.. kdg2... kita tak pernah jumpa tau tektik2 lain :D anda boleh berkongsi?

      Delete
    2. Cam2 taktik orang gunakan untuk meniru nie..HEHE

      Delete
  9. HAHA..Bile teringat balik zaman skola kelakar plak.. Eiqa penah bawak nota masuk periksa letak bawah test pad.. Time tue kan gune sdri2 punye.. Tapi hampir2 nak kantoi bile awal2 tue cikgu nak buat sportcheck..HAHA.. Lastly x gune pun toyol tue sbb takut pnye psal..HIHI

    ReplyDelete
  10. aku salu tulis tuyul blakang kalkulator je... gune pensel... sejak kegitan tu berleluasa, dan lect pon dah tau, kne gune cara lain plak...
    *new word = menuyol

    ReplyDelete
  11. emm hampir semua student 1 malaysia agk pn cm ni kowt..spe la sebarkan ideologi menoyol ni ekk..hihihi

    ReplyDelete
  12. lolz. HAHAHA.. x dpt nak meniru camtu la jawabnya. memang TOYOL tu cute :D

    hhuhuhhu

    ReplyDelete
  13. wakakaka kelakar gler sampai cikgu pun da faham sgt taktik ank murid dye nak meniru.. hihi berguna ni utk cikgu control ank murid dye supaya no more peniruan!! haha

    ReplyDelete
  14. yg letak kat tie tu prnah tengok bdk laki yg duduk kat sbelah buat..hehe
    Bila dia perasan..sengih jerlaa,pastu teruskan balik.

    ReplyDelete
  15. tulis je kat kalkulator, pensel case, pemadam. cikgu bukan slalu spotcheck pon. tapi, masok poli slalu lak lecture spotcheck. -.- kenapa?! minta terangkan pliss.

    ReplyDelete
  16. gile maju & sejahtera belog ekau eh, baru je bape ari aku tgk, org dh bduyun2 mengomen & memfolow hahahaaa, keep it up :-)

    ReplyDelete
  17. tips toyol ,menoyol ke nie, hahaha

    ReplyDelete
  18. terbaik..ni yang nak bagi dekat ketua pengawas pepriksaan nih..kantoi sudah...

    ReplyDelete
  19. gila nakal dolu..haha, tp bnyak taktik2 yg kite pena buat jgk dlu, hihi

    ReplyDelete
  20. syes laki pakai kemeja lengan panjang pastuh lipat sampai siku memang nampak cool. haha

    ReplyDelete
  21. pergh pergh tak aci tau! isk3 budak2 ni..ahaks

    ReplyDelete
  22. bagus ni..sabtu n ahd exam bole lah guna..haha

    ReplyDelete
  23. kah kah kah...serius comel toyol ang..
    lukisan ang cun der!...wei baru seminggu? serius? followerang ramai dh..taniah..

    ReplyDelete
  24. uishh ?? meniru siap bagi isyarat lagik ? gempak betoii ... asal budak kelas Wieya tak buat macam tu hah ? diorang buat style lain . Siap tukar-tukar paper lagi .. jahat betuii ..

    ReplyDelete
  25. gua tak suka meniru. tapi gua suka seni meniru. terbaik





    toyol lu apsal teruk sgt math. semua slh. hahaha

    ReplyDelete
  26. woihh..lu mengajar budak2 sekarang menggunakan seni kita dolu2..bagus2..at least ade pewaris!

    ReplyDelete
  27. tempat aku study, dokter2 tak tengok pun kitorg buat apa time exam. kertas nota melambak dlm pencil case. boleh je bisik2. nak dengar mp3 pun boleh. senang je nak dengar jawapan dari mp3, apatah lagi toyol. nasib jer kitorang baik :3

    ReplyDelete
  28. meniru selagi x kantaoi, mmg best. hihi

    ReplyDelete
  29. kalau lu ada toyol , gua ada pocong . amacam ? bole lawan ? hahaa :D

    #maaf , gua terfollow blog oohsem lu :)

    ReplyDelete
  30. yang rumus formula dalam entri memang berkesan! haha

    ReplyDelete
  31. haaha..jahat btul..sy dulu2 tulis jwpan dekat kain sekolah.nak duduk kna angkat baju ckit,takut kotor.tp kain pnuh tulisan..huhuh..oopss..kantoi!!kena plak meja periksa tepi dinding lg best!!

    ReplyDelete
  32. hahah,pnh wat bahasa isyarat je.lain2 tuh xberani,sbb sy budak baek...

    ReplyDelete
  33. perhhh... sempoi entry mcm nie... lawak der...

    ReplyDelete

#Siapa yang dah komen gua puji lu punya pusat comel :D