#Geng geng orang lidi kepala putih aku

Sunday, June 24, 2012

#Aku Sekolah Dan Kerinduan

Assalamualaikum w.b.t dan Salam Hari Ahad

Saya, selaku pemegang cap mohor kedai runcit Wong Fei Hong ingin menisytihirakan (Betul ke aku eja nie?) bahawa esok hari Isnin dan seterusnya hari Rabu(ehh??)
Ok, aku memang tak reti nak buat intro apatah lagi nak bermain dengan kata- kata, batu- bata mahupun pintu- pagar.

Actually, hari nie aku, aku nak straight to the point of view and score for EURO 2012 jek. Aku nak cerita pasal "kebaikan" aku masa zaman sekolah dolu dolu ( Gua baru belajar ayat nie dari otai otak blogger). Dolu dolu..perghh, macam sedap bunyinya.Sebut lagi? Dolu dolu..fuhh..puas2..kui3





Ok. nie benda nie aku selalu buat masa naik tingkatan atas2. (Maklumlah, gua dah senior, terasa tinggi macam Jirapah). Aktiviti memerlukan kapur dan daya "memeteng" yang tinggi. Aku selalu melakukan aktiviti tak bermoral nie masa rehat. Korang kena pastikan yang kapur korang kena kat bumbung untuk menghasilkan impak maksima yangbunyi macam berak keras ditimpa mangkuk jamban. ( Kawan gua dulu lagi teruk, kadang kadang beliau baling kat kepala budak or kalau tak ada kapur, beliau baling duster, pemadam dan yang paling how liau "kahak").




Ok, aktiviti yang nie pula selalu dipraktik kan apabila tiba masa rehat. ( Gua tau, lu orang pernah buat jugak, ambil ais, masuk kan dalam baju member. Lepas tu tengok beliau menari tarian makyom sambil digigit siput sedut)




Wahh, nie peberet aku jugak nieh. Dulu, sekolah aku perhimpunan kat atas jalan tar jek, so, aku suka duduk belakang- belakang sambil baling baling batu kat member depan sambil buat muke baru lepas kentut. ( Nak best, lu orang cuba baling kasut ke, meja ke, papan hitam ke. Kalau dah buat, bagitahu gua hasilnya ok..kahkahkah)





Ok, yang nie aku tau, semua dah biasa buat. ( Gua pernah diebabkan kes nie, gua bertumbuk sampai kena gantung tali kasut dan tali bera. sekolah) p/s: Hahha, gua terasa bangang bila ingat peristiwa nie balik.




Ok, teknik nie aku belajar kat sekolah teknik. Korang tau meja sekolah? Korang ambil kapur, lepas conteng kaw kaw punya kat bawah meja. Lepastu, bila member korang duduk, dan pulak beliau suka mengesek2 kan peha beliau kat bawah meja ( cover setimm agaknya), kompem peha beliau ibarat menconteng kapur di seluar.




Well, korang paham tak gambar nie pasal apa? ( Tak paham? Lantak la..kah3). Ok, nie permainan lastik kut ( Gua tak tahu nama saintifik permainan ini). Korang ambil kertas, gunting lebarnya agak2 3-4cm, lepastu gulung kasi padat2 punya macam bontot korang. Then, dah siap, apa lagi, LET THE WAR BEGIN! muahahahah* gelak jahat* ( Gua nasihatkan, buat banyak2, spare dalam poket)




Ok, yang nie, aku sarankan, perempuan jangan buat ye kerana dikhuatiri akan mengakibatkan buasir payudara. Aku dulu pantang jek nampak kawan duduk diam. aku dari belakang, cubit nenen beliau sambil memaksa beliau membuat bunyi ikan tengah berkokok..err??.




Hahahha, yang nie paling faveret aku. Aku suka pergi kat member2 yang tengah berkumpul and borak2, lepas tu kentut dan blah senyap2. (Lepas tu lu tengok dorang menfitnah antara satu sama lain..kahkahkah)






Ok, yang nie adalah pengalaman aku yang paling tak dapat aku lupakan. Cerita dia macam nie, masa nie turn budak kelas aku masuk bilik komputer. Lepastu, kebetulan pulak cikgu keluar kejap, apa lagi, budak budak nie bukak la website My1stTime (Mohon jangan google). Time tu citer Cikgu Suraya kut yang top ( Mohon jangan google jugak). Dah tu seingat aku ade 23 page. so, member aku nie pi bangang print. Masa dah setengah print. dan dan pulak paper jam. (Oh shitt). Masing gelabah lepastu cikgu kitorang masuk ( Cikgu perempuan pulak tu, ouh demm =.=''). Lepas tuh pulak ada la sorang budak nerd nie, dia nak print something. so, bila nak print paper jam. cikgu pun betulkan lah printer tu. Dan agak2 korang. apa yang disambung print? Kahkahkah, seminggu kitorang pusing sekolah pakai kain pelikat tau.
Cilake.

Hahaha, panjang pulak aku tulis kali nie, mohon maaf ok sebab menghabiskan masa untuk baca entry aku yang tah hape hape nie. (Gua rasa entry gua kali nie bosan kut)

Assalamualaikum dan Chowlubebeh!!.

p/s: Mohon jangan tiru perbuatan gua. Kalau nak tiru jugak, tu atas tanggungjawab korang ok..hik3

Nota rendah: Entry ini menggunakan 17 pelakon tambahan.

18 orang dah kentut dekat sini:

  1. kahkah.wa pon penah buat bende alah tu. tapi yg 3 last tu sume wa xpenah buat la. ade lgi kesopanan dan ketatasusilaan wa sikit time tu. agaggaga:))

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..caitt ..tak pyh nk sopan sgt la..puihh!!

      Delete
  2. hahahaha.....
    teringat zaman sekolah memang setan lah perangai aku...tapi mujur sekarang dh jd manusia...

    ReplyDelete
  3. bhahaha . kau tak de aktiviti meniru ke time sekolah dulu ? haha . kalau tak de , kau dikategori kan pelajar baik lagi tuu . haha XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. http://orangyangseringdisalahanggap.blogspot.com/2012/06/aku-toyol-dan-mission-impossible.html mohon bace sini..hahaha

      Delete
  4. wehh rase mcm banyak je bende kite buat jugak, haha *nakal juge rupenye den ni..rendu tyme skola :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..ekau mmg nakal pun...aah..rndu kan :(

      Delete
  5. kah kah kah..aku paling suka buat kang kentut tu..tapi selalu kantoi sebab terkuat..JILAKA!

    ReplyDelete
    Replies
    1. kah3... dasar bontot tak berbedung..hahaha

      Delete
  6. hahaha...kalau tgh nangis pun mmg x jadi nangis baca ni :D

    ReplyDelete
  7. mak ai! nakal nye . kite penah buat yg nombo tiga tu jek la. haha . maklomlah dulu pengawas kene jage budak2x kat belakang . so, ade can la kcw org sekali . hehek XD

    ReplyDelete
  8. superb nakal betul dia ni. haha

    ReplyDelete
  9. Salam :)

    Ape yg cikgu besor ko repek2 kan tu? sukan penguin? (-_-) teheheehe

    Aku main baling2 tu adalah..baling beg terus, hahahaha

    ReplyDelete
  10. ska bc entry wk ni ad gmbr owg lidi..hehe

    ReplyDelete
  11. haha normal lah tuh..lidi tu suka ak..haha

    ReplyDelete
  12. haha! tapi yang first tu paling sonok kalau dapat kahak hijau. pergh pergh! salu jugak buat macam tu. kahkahkah.

    jemput datang. sebab hang la aku buat taw.
    http://gilesepek.blogspot.com/2012/06/semangat-dalaman-p.html

    ReplyDelete

#Siapa yang dah komen gua puji lu punya pusat comel :D