#Geng geng orang lidi kepala putih aku

Monday, July 9, 2012

#Bosan di dalam lif? Tips Tips ini yang anda perlukan!

Assalamualaikum w.b.t dan Salam Sejahtera

Hehehe, dah lama aku tak update blog rasanya. Maklumla, kejutan budaya sat dikala masuk ke IPT nie. Merayap sana sini. So, haritu, aku pergi 7eleben. Tengah2 naik lif, tiba tiba, terfikir pulak nak update entry pasal lif nie. So, aku tahu, hari isnin,. mesti otak korang semua kena sembelit kan?. Jadi untuk menghilangkan rasa sembelit tersebut, meh baca entry aku yang boleh buat otak korang buasir terus :D

Ok, panjang dah sinetron aku kat atas tu. Kali nie, aku nak kongsi, tips tips yang tak bermoral korang boleh lakukan ketika di dalam lif.




Tips #1: Masa korang tekan butang lif tu, korang buat macam kena shock, lepastu senyum dan buat lagi. ( Mesti orang lain tak turun punya dari lif dek takut nak tekan kan? kah3)





Tips #2: Ok, bila pintu lif terbuka, korang tahan jangan bagi tutup. Agak2 dah 10 saat, korang cakap " Hai Limah, lama tak jumpa" (Pastikan tak ada orang masuk lif tau masa tu)




Tips #3: Korang jatuhkan pen or apa apa barang korang. Lepastu agak agak orang nak kutip, korang jerit la kuat kuat " Woi!! Tu pen gua la!!!". 





Tips #4: Bawak satu kotak kosong, lepastu letak kat sudut lif sambil tanya orang lain " Ada dengar bunyi berdetik tak?" (Yang nie mungkin lu orang kena masuk lokap lepas tu..kah3)





Tips #5: Bila ada orang tekan jek butang lif, korang buat bunyi meletup kuat kuat.





Tips #6: Buat macam kat gambar atas nie. (Gua tak tau nak explen camne..hehhe)





Tips #7: Korang masuk lif, buat muka tak ada perasaan, lepastu berdiri menghadap dinding jek, sampai pak guard halau. ( Kalau boleh. shopping mall dah tutup pun lu teruskan aktiviti lu)

~Sudah Cukup Cukup Sudah~
Ok, sampai sini jek aku nak merepek.

p/s: Perluke aku update blog dengan gambar sekali ataupun hanya text?
p/s/s: Aku dah masuk study nie, maybe sangat busy
p/s/s/s: Aku tengah pokai nie, so tulun la derma kat tabung churp churp yang ade gambar awek tu ok? :D
p/s/s/s/s: Gua mintak tulun  maaf sebab tak BW korang lansung. Maaf :( Gua just busy jek.

Assalamualaikum dan Chowlubebeh!

24 orang dah kentut dekat sini:

  1. aku nak tips ape nak buat bila bosan bawak moto sedangkan perjalanan jauh lagik..
    p/s ; ni kan blog ko, apdet je la text sje ke, gmbr saje ke. dua2 skali ke,,, xde masalah sume tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..kena tanya jugak...kot2 orang bosan ke baca..tips tu? haha..nanti aku buat :D

      Delete
  2. x naik lif...xdan nak bosan...hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. agak2 kat KLCC pun tak naik lif jugak? :D

      Delete
  3. mr.lidi busy yeek..good luck wokeyh..
    kalau apdet.nak text dengan image sekali..sebab best !orang takan bosan punye..blog mr.lidi mmg best ! sukesuke :)

    ReplyDelete
  4. hahaha , kejutan letrik pas baca entry ni :D
    dah la nk terkencing , lagi nak kencing la tgok mad lidi ni . hahaha :)
    jangan marah na ! okeyh , teruskan tau :)

    ReplyDelete
  5. Replies
    1. haha..lif tu jenama spender yang SM pakai :D

      Delete
  6. haha..macam2 lah.ni kalo try kt lif umah ni mau kena skit jntung jiran tetangga..

    ReplyDelete
  7. wei gua rasa nk kentut jew...boleh dh? kentut kat muka lu..eh!..bhahaha..gurau jew...

    wei! awt x wat tips pengsan dan buat muka nk rogol kalau perempuan yg naik sekali..hahahaha

    ReplyDelete
  8. oke boleh try bt tips ni bila naik lif kt cmpus aku...bhahaha;p

    ReplyDelete
  9. yang tang bom tu boleh cube mesti jadi macam kat jpm putrajaya ptg td. mati katak kene tembak haahhahaaaa

    ReplyDelete
  10. okey, maaf mu itu diterima sbb dh buat aku rasa senang hati sgt malam ni ;)

    ReplyDelete
  11. ptot la lme tak bw.dh sambung blajar rupanya..nice entry..even merapu..

    ReplyDelete
  12. haha semua gambar gier aa..aktivity menggiler wakaka

    ReplyDelete
  13. makin comei org2 lidi kat blog ni.. kahkah..
    study elok2...

    ReplyDelete
  14. selalu dlm lif gua korek hidung jek. erkkk:|

    ReplyDelete
  15. klo tkot naik lip.
    acaner?
    ihiks :p

    ReplyDelete
  16. salu dalam lif. ok tipu. gua salu naik tangga.

    ReplyDelete
  17. masalahnye tempat praktikal tadew lif. acaner ? :P

    ReplyDelete

#Siapa yang dah komen gua puji lu punya pusat comel :D